12.4.2017

... JA ÄKKIÄ ONKIN JO HUHTIKUU

Moiiiiiiii! En ees tiedä, mistä alottaisin. On sanomattakin selvää, että marraskuun jälkeen on tapahtunut niin paljon, etten edes muistaisi kertoa teille kaikkia asioita, jotka haluisin. Mutta kun nyt kerran nostin jo kissan pöydälle, niin jymäytän sen suurimman: asun tällä hetkellä Göteborgissa yhteisessä kämpässä kahden ystäväni kanssa ja opiskelen hammaslääketiedettä ruotsin kielellä.

Va?

Okei I knooooow, en ole kertonut tänne yhtikäs mitään! Mutta kun koko juttu tuli niin himskatin nopeasti muutenkin, niin unohdin koko blogin olemassaolon ja kaikki nyt on vaan ollut yhtä häslinkiä tässä alussa. Enkä tietenkään halunnut sepustaa teille tätä juttua hirmuisessa kiireessä! Siispä nyt kun saavuin Suomeen lauantai-iltana viikon pääsiäislomalle, päätin tulla ulos Ruotsi-kaapista hehehe.

Hain syksyllä siis Ruotsiin hammaslääkikseen opiskelemaan, vähän semmoisena kokeiluna vaan ilman suurempia pohtimisia tai oikeita suunnitelmia sinne lähdöstä. Olin jo itse asiassa aloittanut lukemaan ensi kevään hammaslääkiksen pääsykokeeseen, varannut paikan tammikuussa alkavalta valmennuskurssilta ja pohdiskelin Helsingin ja Turun välillä. Intoilin joulusta ja pidin hauskaa kavereiden kanssa. Tämä aika tuntuu nyt hyvin sumuiselta ja kaukaiselta. Joulukuussa tuli nimittäin yhtäkkiä tieto, että olin saanut opiskelupaikan ykkösvaihtoehtooni. Vielä silloin en ottanut sitä niin tosissani; luin normaalisti pääsykokeeseen vielä jonkin aikaa, vaikka tieto pääsystä kaiveli ja vei keskittymistä. Vasta juuri ennen joulua, 22. päivä, tuli varma tieto. Ja niin, ison päätöksen jälkeen oltiinkin yhtäkkiä lähdössä kahden hyvän ystäväni kanssa Göteborgiin, kaksi opiskelemaan hammaslääketiedettä ja yksi lääketiedettä!

Seuraavat viikot olivatkin ihan hullut. Jo samana päivänä aloin nimittäin etsimään asuntoa ja viestittelemään ruotsiksi mahdollisten uusien vuokranantajien kanssa. Tuli joulu, tuli uusivuosi. Saatiin asunto - valtava helpotus. Ihmisille kertomista, tavaroiden ostamista, viestien lähettelyä. Vaikka oli niin paljon tehtävää ja muistettavaa, ei sitä kunnolla oikeasti ees tajunnut lähtevänsä toiseen maahan asumaan, pois perheen ja kavereitten luota, pois comfort zonesta.

Jo 6. tammikuuta sanottiin adjöt ja otettiin suunta Göteborgiin. Opiskelut alkoivatkin sitten heti tammikuun kolmannella viikolla. Tiesin, että alku tulee olemaan rankka ja vaikea tietysti kielen mutta myös tällaisen pikaitsenäistymisen takia, mutta oon ihan superiloinen että mulla on ollut kaksi ihanaa ystävää siellä mun tukena. Oon oikeestaan tosi ylpeä meistä. Loppupeleissä tää tulee kuitenkin varmasti olemaan päätös, jota emme missään nimessä kadu.

Ja tässä sitä nyt ollaan, ihan hyvin täällä mennöö. Ja jottei tää aivan tekstiksi menisi, kokosin alle vähän kännykkäkuvia marraskuun lopusta tähän päivään. Ei ne paljoa kerro, mutta edes jotain. Lähinnä niissä on ruokaa, mutta eipä sillä niin väliä. Koska ruoka.
auringonlaskukrookuksetkollaasi
♥ Göteborgin kauneutta. Tykkään tosta kaupungista ja on kiva kun on oppinut tuntemaan tietyt alueet jo aika hyvin. Ei hirveän suurta eroa Helsinkiin kyllä kaiken kaikkiaan, kokokin on aika sama ja hyvä ratikka- ja bussiliikenne löytyy. Noi krookukset olivat aivan ihanat Samhällsvetenskapliga bibliotekin edessä maaliskuun lopulla.
sannijarisseporukkakollaasi
♥ Joulukuun alussa oltiin kavereiden kanssa 22h-risteilyllä ja Sanni esiintyi siellä. Siis musta on ihan mielettömän hauskaa laulaa biisin mukana kunnon fiiliksissä kun osaa sanat!! Ja mähän osasin ;) Tommoinen 22h-risteily Tallinnaan oli myös ihan uusi kokemus.
kafferostenkampelakollaasi
♥ Maaliskuun alussa saatiin ihana Susanna vieraaksi Lundista. Tässä ollaan brunssilla Kafferostenissa. Niin kauniit kahvit!
♥ Joulukuun alussa olin äidin ja isin kanssa Kahvila Kampelassa lohikeitolla ja pannarilla. Tuntuu, että tästäkin on joku ikuisuus...
joulukuusijapörssikollaasi
♥ Meillä ei ollut ollut kahteen vuoteen joulukuusta, joten oli aivan ihana saada kuusen tuoksua kotiin. Ja kuinka kaunis se olikaan!
♥ Joulubuffet Ravintola Pörssissä perheen kesken.

IMG_0144

♥ 20. joulukuuta olin äidin kanssa Tuomaan markkinoilla, jonka jälkeen mentiin iltapäiväteelle Salutorgetiin. Eikä kiva ilta siihen loppunut: lopuksi oltiin vielä katsomassa Skattkammarön Svenska Teaternissa!
kalenterihillorullatkollaasi
♥ Äitini sanoin: "Kun on oltu kaksi joulua poissa Suomesta, pitää nyt panostaa kunnolla joulufiiliksen nostatukseen! Oman partiojoulukalenterini lisäksi hemmottelin perheen miehiä ostamalla heille lakritsijoulukalenterit ja Pauliinalle ostin kalenterin, jonka luukut täynnä ihania naisten juttuja." Voi äiti! Toi oli kertakaikkiaan aivan ihana.
♥ Maaliskuun alussa mentiin ekaa kertaa käymään Suomessa sitten tammikuun. Silloin herkuttelin kaikilla äidin ihanilla herkuilla enemmän kuin laki ehkä salli, heh... Tässä hillorullat korvapuustijäätelöllä.
♥ Saatiin maaliskuussa myös ihana Alisa vierailulle Suomesta. Haettiin läheisestä herkkupaikasta vohvelit hänen syntymäpäivänään.
♥ Meillä oli kolme ekaa viikkoa opiskelujen alussa ns. "nolleveckor", joiden aikana oli kaikenlaisia päivä- ja iltaohjelmia meille alottaneille: insparksfika, grötfrukost, pubquiz, introspelen, intropub, fadderbjudning, provsittning, coctailparty, bakisbrunch, champagnefrukost, odontoblastgasque... niitä riitti! Noi viikot olivat rankat, väsytti ihan koko ajan, mutta ai että miten ihania muistoja ja ihania ihmisiä. Tämmöiset hampaat tehtiin myös alussa, heh. Ei kyllä saatu niitä ikinä takaisin, oisin halunnut muistoksi... :(

IMG_0133

♥ Tässä se Suokki taas lähti veljeni mukanaan RUK:n aikaan. Nyt hän on senkin jo käynyt ja vain 64 päivää enää jäljellä armeijassa! Onpa aika taas mennyt nopeasti...
keksitjarisottokollaasi
♥ Itsetehtyjä peanut butter -keksejä ja valkkaria kämppisten kanssa. Aika jees.
♥ Joulukuun alussa oltiin Suomenlinnan Panimossa moikkaamassa veljeäni. Muutaman tunnin iltavapaan jälkeen me muut palattiin lautalla mantereelle.
semlatuusivuosikollaasi
♥ Muuttokuorma menossa Tukholmaan. Tässä illallista laivalla, fiilis oli todella kummallinen ja tilanne epäuskottava!
♥ Uusi vuosi alkoi ihanien ihmisten kesken. Niin kiva nähdä näitä tyttöjä taas lauantaina!
♥ Laskiaispulla mantelimassalla on yksi ehdottomista lemppariherkuistani. Näitäkin leivottiin ekalla Suomi-visiitillä (I told you, herkuteltiin enemmän kuin laki salli).
♥ Pikkujouluaikaan glögikuohuviiniä ja herkullisia alkupalaleipäsiä.
läksärikollaasi
♥ 5. tammikuuta oli meidän läksärit. Parasta kun niin iso porukka pääsi paikalle! Ihana Ronja oli tehnyt herkkupizzaa, namnamnam. Koristelut olivat meillä tietenkin aiheen mukaiset ;)
♥ Oltiin myös ostettu Ruotsin lippu, johon kaikki saivat halutessaan kirjoittaa jotain. Kiva idea musta!

IMG_0256

♥ XD Tämä kuva liittyi meidän läksäreihin. Kuva kertoo kaiken ;)
beejafrozenyoghurtkollaasi
♥ Muutto Göteborgiin sujui kätevästi, sillä vanhempani tulivat autolla avuksi. Ajettiin ensin Turkuun, sieltä mentiin laivalla Tukholmaan ja Tukholmasta sitten ajettiin (alkumatka ihan hirveässä lumimyrskyssä) Göteborgiin. Iso kiitos äitille ja isille avusta! Tässä ollaan syömässä ravintola Beessä vikana iltana ennen kuin he lähtivät takaisin Suomeen ja minä jäin Göteborgiin aloittamaan uutta elämääni.
♥ Viime keskiviikkona oltiin danspassin jälkeen frozen yoghurtilla Linnéssä.
takitjagrännakollaasi
♥ Ekaa kertaa valkotakki päällä - ja itse asiassa myös ainoa kerta tähän mennessä. Naamat kertovat kaiken! Nyt pääsiäisen jälkeen meillä alkaa kuitenkin ekaa kertaa labrajuttuja sekä kliinistä työskentelyä, joten saadaan näitä luultavasti useammankin tästedes päällemme ja päästään vähän enemmän tositoimiin. Kivaa!
♥ Matkalla Göteborgiin pysähdyttiin nopeasti Grännassa, jossa tehdään polkagris-karamelleja. Tämmöinen tarttui mukaan.
porajamaskitkollaasi
♥ Ekaa kertaa (ja tämäkin tähän mennessä ainoa kerta) pora kädessä ja maski naamassa. Piti muotoilla muovipalaan annettu kuvio kynän ja poran avulla. Tykkäsin tosta tehtävästä, vaikka olikin hieman haastava!
provsittningkollaasi
♥ Ekat sitsit!! Tämä provsittning oli Munhålanilla (hammaslääkäriopiskelijoiden oman opiskelijajärjestön omistama paikka) ja mun faddergruppin asuteema oli 70-luku. Tehtiin samaisessa ryhmässä noiden nolleviikkojen aikana myös semmoinen spex-video, joka esitettiin odontoblastgasquessa. Meidän faddergrupp voitti! Tykkäsin kyllä tosi paljon sen videon kuvaamisesta. Noi oli itse asiassa halunneet että me suomalaiset ollaan pääroolissa ja ns. opetetaan ruotsalaiset bilettämään ja juomaan XD Huikea video ja hauskoja muistoja.
♥ Lisää ihania uusia ystäviä.
älskamerkukkakollaasi
♥ Ystävänpäivänä lähipysäkkimme viereinen puu oli täynnä tämmöisiä sydämiä eri teksteillä. Suloisia!
♥ Kauniita puita handelshögskolanin edessä viime viikolla.
aurinkojasininentaivaskollaasi
♥ Ensimmäisiä keväisiä päiviä Göteborgissa. Me naatiskeltiin, tentti oli just ohi, livet leker!
♥ Sininen pilvetön taivas ja auringonsäteet ovat kiva näky ylöspäin sisäpihaltamme.
ekalentoäidinherkutkollaasi
♥ Tässä tosiaan ekaa kertaa matkalla Suomeen maaliskuun alussa...
♥ ... ja lisää herkkuja samaiselta visiitiltä. Tässä sitruunalakritsijuustokakkuset.
kyltitjanurtsikollaasi
♥ Kuvassa mun kanssa nämä jo monta kertaa mainitut rakkaat kämppikseni, Nea ja Anna. Susannan vierailun ajan saatiin nauttia ekoista kunnon lämpimistä ilmoista, mahtava viikonloppu! Kierreltiin molempien vieraidemme kanssa monessa paikassa: Trädgårdsförening, Nordstan, läheinen näköalapaikka, Gothia Towerin huippu, Sephora (jep, molemmat vieraat halusivat sinne! Enkä kyllä ihmettele miksi, Sephora on rakkautta...), 4-gott, kouluvisiitti... Käytiin myös läheisessä Hagassa, jossa on paljon ihania pieniä kahviloita ja putiikkeja, vähän semmoinen Porvoon tyyppinen. Bongattiin noi hauskat kyltit sieltä.
jättebullejakakkukollaasi
♥ Hagan kuuluisia jättekanelbulleja. Pakkohan se semmoinenkin on ollut testata.
♥ Tämäkin porkkanakakkupala on Hagasta, oli ihan törkeän hyvää. Tässä ollaan kahvilla erään suomalaisen kaverin kaverin kanssa, joka myös asuu Götiksessä.
foodoraintialainenkollaasi
♥ Ollaan muutamia kertoja tilattu Foodoralta ruokaa.
♥ Tässä ollaan juhlimassa uuden ystävän synttäreitä intialaisessa ravintolassa. Ihana seura ja nam naanleipäääää!!
sushijateekollaasi
♥ Maaliskuun lopulla oltiin Sushikvällissä Villalla, opiskelijajärjestön omistamassa paikkassa, jossa järjestetään kaikennäköisiä tapahtumia tämmöisistä baari-iltoihin. Ensin tehtiin kaikki yhdessä sushia ja lopuksi syötiin mahat täyteen.
♥ Viimeksi kun olin Suomessa silloin maaliskuun alussa juotiin aamiaisella äitin kanssa Balilta ostettua mangostaniteetä. Kauniin väristä, hyvää ja huipputerveellistä! Vähän kade olin kyllä niiden matkasta, heh...
piirakkachilloutkollaasi
♥ Alisan synttäreiden kunniaksi ostettiin tulppaaneja taloon. Vesikannu sai kelvata kukkavaasista.
♥ Viime perjantaina meillä oli meidän toinen tentti ja illalla mentiin viettämään iltaa ystävien kanssa. Voi nam mitä pizzaa oli tarjolla!

Arvaatte varmaan, että oli piiiiikkasen vaikeaa kertoa melkein puolesta vuodesta ja näin isosta muutoksesta tälleen jälkeenpäin. Noh, en voi toki ketään muuta syyttää kuin itseäni tästä passiivisuudesta täällä ja omasta tahdostahan mä tässä paraikaa höpöttelen! Halusin nyt kuitenkin antaa tämmöisen yleiskuvan elämästäni ja koota vähän ajatuksia... itteeni vartenhan mä tätä blogia kirjoittelen. Tietenkin voin myöhemmin tehdä halutessanne lisäpostauksia esim. opiskeluun, asumiseen, kaupunkiin tai kieleen liittyen. Tai esimerkiksi mitä kaikkea piti tehdä ja ottaa selvää, kun muutti ensimmäistä kertaa pois perheen luota ja vieläpä ihan toiseen maahan. Uteliaat kysykää ihmeessä, mutta höpöttelen kyllä varmasti viimeistään kesäkuun alussa lisää kaikesta mahdollisesta!

On muuten outoa, ettei voi Suomikotona levittäytyä tavaroineen ympäri taloa vaan on vähän niinku ulkomailla täällä. Vähemmän vastuuta ja paljon äidin tekemää ruokaa. Lomailua arjesta, joka on nykyään ihan muualla kuin viime vuonna; före detta arki täällä Suomikotona on nyt muuttunut lomailuksi. Vaatii vieläkin vähän totuttelua ajatella näin... Tässä ikään kuin muodostuu kaksi elämää, on se Ruotsielämä ja sitten tää Suomielämä. Aina kun tänne palaa, tuntuu kuin olisi ollut vain täällä eikä olisi muualle koskaan lähtenytkään. Mutta kun taas menee sinne toiseen elämään, tulee päälle Ruotsimoodi ja tuntuu ettei ole Suomessa aikoihin ollutkaan. Makes sense? Kanske inte.

Osa näistä kuvista on muuten mun ihanien ystävien ottamia, en ole ihan kamalan aktiivinen ollut tuon kuvailun suhteen. Mutta mulla on semmoinen fiilis, että innostun tästä bloggaamisesta ja kuvailusta taas koko ajan enemmän mitä lähemmäksi kesää mennään! Jiiiiihaaaaaa.

Niin kiva olla kyllä nyt Suomessa vähän pidemmän aikaa. Ja kiva kun oli justiinsa tentti niin ei ole mitään koulujuttuja ajateltavana. Oon ehtinyt käydä jo keilaamassa, kierrellyt keskustassa, katsonut Vadelmavenepakolaisen, käynyt uimassa, syönyt Santa Féssä, nukkunut pitkään, pelannut lautapelejä, käynyt luovuttamassa verta, syönyt hyvin, pyöräillyt pitkästä aikaa, käynyt kukkakaupassa, herkutellut Mignoneilla (kyllä, monikko) sekä muilla pääsiäisherkuilla, nähnyt kavereita, käynyt työhaastattelussa sekä shoppaillut jotain pientä pääsiäisen jälkeen olevaan Great Gatsby -partyyn. Lisäksi pidän myös aikamoisena saavutuksena sitä, että sain aikaiseksi tehdä tän postauksen hehehe.

Ja vielä on vaikka mitä suunnitelmia edessä näille loppupäiville! On 80-vuotisjuhlia, kavereiden ja sukulaisten näkemistä, illanviettoja... Pakko sanoa, että näistä hetkistä med nära och kära osaa nauttia ja arvostaa paljon enemmän kun ei ole täällä koko ajan. Elää enemmän ehkä hetkessä, mikä on asia jota meiän kaikkien varmaan pitäis toteuttaa vähän enemmän arjessa.

Aika lailla oon vieläkin pyörällä päästäni tästä kaikesta. Toisaalta voisin höpötellä kuluneista kuukauksista loputtomiin, toisaalta en saa mitään sanaa suustani kun joku sattuu kysymään. Muutosten vuosi todellakin. Aekamoista!

Eipä mulla tässä muuta. Mie koetan pärjäillä, koettakaa tekin. Aurinkoista ja suklaanmakuista pääsiäistä kaikille!

Mun Instagram-tili: cestlapie

27.11.2016

SYYSKUUSTA MARRASKUUHUN

Hellou! Kuten ootte huomanneet, oon ottanut tavaksi tehdä tämmöisiä kännykkäkuvapostauksia aina silloin tällöin kun sopiva kuvamäärä on kertynyt. Viimeisestä onkin taas kulunut jo hetki, joten otsikon mukaisella aikavälillä mennään! :)
mattolaiturimaanantaileffajakaakao
♥ Syyskuun lopulla mentiin kahden ystäväni kanssa Mattolaiturin vikaan maanantaileffaan, joka on siis niiden järjestämä pieni ulkoilmateatteri siinä meren rannalla. Upean auringonlaskun jälkeen ilma tietenkin viileni, mutta kun oli lämmintä päällä, vilttejä tarjolla sekä lämmin kaakao kourassa, ei hetki olisi voinut olla ihanampi. Onneksi mentiin tonne!
idhalloweenkurpitsavarsovakollaasi
♥ Suloinen yhteiskuva Varsovasta. Kauniin vanhankaupungintorin talot taustalla.
♥ Kurpitsasta kaikki osat hyötykäyttöön! Itse kaiversin kurpitsalyhdyn, kun taas äiti paahtoi öljytyt ja maustetut siemenet uunissa ja leipoi kurpitsapiirakan. Oli muuten tosi hyvää piirakkaa, en ollut ennen maistanut! Hauska piparkakkumainen maku. Tällä ohjeella tehtiin.
♥ Meidän tän vuoden joulukortit. Oltiin taas ajoissa liikkeellä, sillä aloitin näiden teon jo syyskuun lopulla. Origamitähtien taittelu oli ihan hauskaa puuhaa ja hommakin hoitui nyt paljon nopeammin kuin viime vuonna - mutta se ei ole kyllä paljon vaadittu, sillä viime vuoden panostus oli aika omaa luokkaansa... :D Tykkään kovasti myös tän vuoden ideasta; yksinkertaisen kaunis ja kivasti samaa värimaailmaa kuin meidän tän vuoden yo-juhlakutsut, jotka näytinkin teille kesäkuussa. Perinteiseen tapaan kortissa ilahduttaa myös äitini keksimä jouluruno ja myös tällä kertaa runo on rakennettu niin, että siinä esiintyy jollakin tapaa kortin aihe - tänä vuonna Jouluyö, juhlayö sydämemme tavoittaa.
♥ Mun rakkaat monsterit halloweenina.
foliolusikkajalintsi
♥ Syyskuun alussa vietettiin ihana ilta Lintsillä kahden ystäväni kanssa.
♥ Ihmettelette varmaan mikä kuva tää nyt oikein on XD Sille on kuitenkin selkeä selitys: Varsovassa ei ekana iltana syöty ulkona, sillä meillä oli vaan pikkunälkä. Haettiin siis läheisestä kaupasta vaan pientä purtavaa ja juotavaa ja tultiin hotellihuoneeseen syömään. Lusikkaa ei kuitenkaan ollut, joten Anna väsäsi mulle sellaisen foliokannesta :D Pakko oli ottaa kuva muistoksi, hahaha...
santafejakurpitsalyhty
♥ Santa Fé'ssä viime viikonloppuna. En muuten syö oikein ikinä ravintoloissa lihaa, mutta tuolla otan aina tulisen Pedron pihvin kypsänä. Sairaan hyvää.
♥ Tässä vielä kaivertamani kurpitsalyhty halloweenina.
futismifuminäkollaasi
♥ Syyskuussa oltiin katsomassa HJK:n matsi Sonera Stadionilla. Oli superkivaa olla katsomassa futista pitkästä aikaa! Alkoi siinä omienkin ex-futisjalkojen tehdä mieli potkia, heh... Klubi valitettavasti hävisi, mutta auringonlasku oli mielettömän upea.
♥ Me and my Marilyn :D
♥ Kaikki jouluvalot on laitettu, eilen leivottiin ja koristeltiin pipareita ja tänään avasin partiolaisten adventtikalenterin ensimmäisen luukun. Pian poltetaan ruoan kanssa ensimmäisen adventin kunniaksi kynttilää ja Jouluradiokin aukesi nytten. Ei olla kahteen viime jouluun oltu Suomessa, joten kumpanakaan vuotena ei ole kantsinut ollut joulukuustakaan, joten kiva saada kohta pitkästä aikaa kunnon joulu ja kuusen tuoksua kotiin.
♥ Tätä herkkua on tehty tänä syksynä useaan otteeseen: Mifua raviolien kaverina Provencen yrteillä maustettuna. Yks mun lemppariruoka tällä hetkellä ja niin helppo tehdä!
risottojahawaii
♥ Syyskuussa oltiin perheen kesken juhlistamassa isin synttäreitä Mamma Rosassa.
♥ Samana kuukautena myös kaksi ystävääni pitivät hauskat yhteissynttärit hawaii-teemalla.
naughtyjamätileivät
♥ Lokakuussa olin ystäväni kanssa testaamassa Naughty Brgria. Ikävä tätä tyttöä, onneksi nähdään taas ensi viikolla!
♥ Näitä mätileipiä tehdään aina joulupöytään, mutta nyt tehtiin yksi satsi jo ennakkoon muutama viikko sitten. Niin namia!
linnunpönttöjabrunssivierumäellä
♥ Meidän pihan ihana linnunpönttö ei vielä tänä kesänä saanut asukkaita, mutta ehkäpä sitten keväällä... ja voihan pikkulinnut sieltä talvipakkasillakin hakea suojaa.
♥ Heinäkuusta syyskuuhun olin tosiaan arkipäivät aina töissä, joten vika työpäiväni oli siis perjantai 30.9. Silloin lähettiin kaveriporukalla Vierumäelle mökkiviikonloppua viettämään; syötiin hyvin, pelailtiin erilaisia pelejä sanaselityspelistä Twisteriin, saunottiin, käveltiin luonnossa, väsättiin kuvassa näkyvä herkullinen brunssi ja ihan vaan oltiin ja pidettiin hauskaa. Oli kyllä tosi onnistunut mökkireissu ihanien ihmisten kanssa!
ilmapallotyttöjacroissant
♥ Kaunis kuva Varsovan Plac Zamkowy -aukiolta. Ihanalle Annalle kiitos kuvasta!
♥ Varsovassa ostettiin vanhastakaupungista tämmöinen paikallinen croissantin näköinen leivos, joita siellä myytiin kaduilla. Jotain mantelimassan tapaista oli sisällä. Ihan hyvää oli!

Tänään mulla ei ole oikeastaan mitään ihmeempiä suunnitelmia, illalla meen ainakin yhdelle ryhmäliikuntatunnille. Ja ehkä syön vastineeksi myös hieman eilisiä pipareita, hmm... ;)

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille!

Mun Instagram-tili: cestlapie

23.11.2016

VARSOVA OSA 2/2

Heissuli vaan taas! Tässä loput kuvat matkastamme :)

IMG_9578

♥ Vanhankaupungintori ja Plac Zamkowy -aukio olivat kyllä kauneimmat paikat vanhassakaupungissa.
kylttijatalovarsova
♥ Vanhankaupungin portin suulla. Bongattiin matkalla paljon kivoja kahviloita, joista yhdessä oltiin aika pitkäänkin. Oli ihana vain istua siinä, jutella parhaiden tyyppien kanssa, katsella ulos, lepuuttaa jalkoja sekä lämmitellä kuumaa kahvia hörppien. Rakennukset Varsovassa ovat pääsääntöisesti aika tylsiä ja yksitoikkoisia neukkutaloja, mutta jännää kun sitten yhtäkkiä saattaa nousta korkeita lasitaloja tai pilvenpiirtäjiä. Vanhakaupunki oli kuitenkin nätti, kattokaa nyt kuinka kaunis toikin vaaleanpunainen vanha talo on!! Tai itse asiassa noi on melkein kaikki vain tehty vanhan näköiseksi, sillä vanhakaupunki tuhoutui toisessa maailmansodassa lähes kokonaan (85%), mutta alue on kuulemma uudelleenrakennettu muun muassa maalausten pohjalta.

IMG_9806

♥ Hattarataivas Stare Miaston yllä.

IMG_9720

♥ Ei uskoisi tämän maiseman olevan Varsovaa...

IMG_9649

♥ Arkadia-ostoskeskuksen edessäkin oli isoja joulukoristeita :D

IMG_9516

♥ Hautausmaalla kiertelemässä.

IMG_9555

♥ Hotellimme oli Hotel Maria ja se sijaitsee kaupungin pohjoispuolella. Aika pieni mutta ihan toimiva, ei mikään hieno eikä huono. Mutta saatiin yöt todella halvalla, sillä yksi yö maksoi vain vähän yli 25 euroa per naama!! Ja koska ruoka ja juomakin on tuolla todella halpaa, ei rahaa oikeasti kulunut matkalla kovinkaan paljoa. Tämä kuva on otettu ihan hotellimme läheltä. Vanhaankaupunkiin käveli semmoinen puolisen tuntia ja syvemmälle keskustaan pääsisi tästä suoraan suunnilleen samassa ajassa.
kuninkaanlinnajaportaatvarsova
♥ Upea Kuninkaanlinna - tuohon aukiolle vanhakaupunki oikeastaan loppuikin. Vikana päivänä kierreltiin vielä vähän uusia reittejä ja pikkukujia sekä käytiin Veikselin rannalla.

IMG_9626

♥ Stare Miaston lähiympäristö on täynnä kirkkoja.
IMG_9774

♥ Vanhankaupungintorin taloissa on hauskat ulokkeet, jotka näyttävät takana olevilta taloilta mutta oikeasti ne ovat samaa rakennusta. Niin nättiä.

IMG_9576

♥ Puolassa oli vielä aika syksyistä.

IMG_9605

♥ Sunnuntaina meidän piti käydä Kuninkaanlinnassa, sillä silloin sinne olisi ollut ilmainen sisäänpääsy, mutta sisäpihalla huomattiin ihan kauhea jono... Päätettiin siis skipata tämä visiitti ja jatkaa suoraan Kuninkaantielle.

IMG_9621

♥ Stare Miaston pikkukujilla. Vanhakaupunki ei ollut kovinkaan iso.
korkeajaaukiovarsova
♥ Kuninkaantien jälkeen käveltiin siis syvemmälle keskustaan Kulttuuri- ja tiedepalatsin luo. Tullessamme lentokentältä hotellille taksikuski kertoi, että tätä rakennusta kutsutaan "Stalinin lahjaksi" ja että paikalliset kuulemma häpeävät sitä ja haluavat peittää kyseistä pilvenpiirtäjää muilla korkeilla rakennuksilla. Toisessa kuvassa Kuninkaanlinnan aukion ihanaa tunnelmaa, taustalta kuului aina laulua tai esimerkiksi haitarin soittoa.

IMG_9650

♥ Kuninkaantie lähtee Kuninkaanlinnan aukiolta ja on neljä kilometriä pitkä kolmen tien reitti yhdelle puistolle asti. Reitin varrella on esimerkiksi kirkkoja ja muita merkittäviä rakennuksia ja nähtävyyksiä. Tie oli merkitty hienosti Puolan lipuilla.

IMG_9535

♥ Käteen jäi taas paljon kivoja muistoja ja kokemuksia. Toivottavasti mennään vielä kolmannellekin matkalle yhdessä, sillä pakko vaan sanoa, että tällä kolmikolla synkkaa hyvin! Mutta paremman puutteessa tietenkin ;) (sori, inside-vitsi XD terkkuja mun hörhöille)

Varsovasta vielä sen verran, että kesällähän tuolla on varmasti paljon enemmän häppeninkiä Veikselin rannalla, puistoissa ja kaupungissa yleisestikin verrattuna tähän ajankohtaan. Päänähtävyydet saatiin kuitenkin meidän näkökulmasta aika hyvin läpikäytyä, mutta jos aikaa olisi vielä ollut, oltaisiin varmaan käyty vielä Pragassa, joka sijaitsee tois pual jokke. Mutta ei se mitään, sillä me ehdittiin tehdä aika paljon kaikkea noiden lähes kolmen päivän aikana ja paaaljon käveltiinkin - kännykkä näytti yli 15 km/päivä! :D

Mutta hei haluaisitte varmaan kuulla muitakin mun kuulumisia, oonko oikeassa? En kuitenkaan viitsinyt tunkea niitä näihin matkapostauksiin, ettei luku-urakkanne kasvaisi kerralla liian suureksi. Mutta lupaan tehdä kännykkäkuvapostauksen seuraavaksi, joten se hoitanee tehtävänsä ja avaa teille tätä mun hiljaiselon aikaista elämää edes hiukan :) Väliin pujahtaa varmasti muutama kuva Varsovastakin, joten ihan tässä nää matkakuvat eivät oikeasti vielä olleet, heh...

Palaillaan siis piakkoin kuulumisten kera, mukavaa illan jatkoa!

Ensimmäiseen osaan pääsette tästä.